Minőségbiztosítás a szakképzésben – az EQAVET Magarországon 2.

Az EQAVET hálózat

Az EQAVET Hálózat fő feladata a szakképzés minőségbiztosítása terén az európai együttműködés fenntartása és támogatása, az EQAVET Keretrendszer megismertetése, bevezetésének, alkalmazásának előmozdítása, ösztönzése, és a tagországok (szakmai-módszertani) támogatása az EQAVET nemzeti szinten történő bevezetésében.
Az EQAVET Hálózat jelenleg 34 európai ország képviselőit tömöríti, elnöki tisztét az EU Bizottság Foglalkoztatás, Szociális Ügyek és Társadalmi Befogadás Főigazgatósága, Szakképzés  és Felnőttkori tanulás részlegének mindenkori vezetője tölti be. Az EQAVET Hálózat tagjai évente egy alkalommal találkoznak plenáris ülés (Éves Hálózati Találkozó) keretében.
Az éves találkozók közötti időszakban a munka folyamatosságát az Irányító Bizottság biztosítja, amely európai szinten irányítja, koordinálja a Hálózat munkáját, tevékenységét, és amelynek a tagállamok képviseletét ellátó tagjait az Éves Hálózati Találkozó választja meg kétéves időtartamra.
Az EQAVET Hálózat Munkaprogramja számos olyan kulcsfontosságú feladatot, tevékenységet és előállítandó terméket tartalmaz, amelyek megvalósítása hozzájárul a szakképzési minőségbiztosítás folyamatos fejlesztéséhez és a minőségbiztosítás kultúrájának megteremtéséhez Európa szerte, valamint támogatja a Referencia Keretrendszer bevezetési folyamatát.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s