EuroSkills versenyszámok

 • Virágkötő

virágkötő munkája során élő és tartósított növényekkel, növényi részekkel dolgozik. Virágkötészeti növényekből és segédanyagokból virágdíszeket állít elő. Feladata az ünnepi események, belső és külső terek díszítése, hangulatossá tétele. Dísznövénytermelő, virágkötő üzemben, virágárusító standon, pavilonban, virágüzletben, virágszalonban dolgozik, csokrokat, koszorúkat, asztali díszeket és egyéb virágból készült kompozíciókat készít. Szaktanácsot ad a virágdíszek kiválasztásával, növények elhelyezésével, ápolásával kapcsolatban.

 

 • Ruhaipari technikus

ruhaipari technikus textil- és ruhaipari termékek gyártásában, a gyártási technológia kidolgozásában vesz részt. A ruhakészítés területein, a szolgáltatástól az ipari termelésig mérnök irányításával, esetleg iparművésszel együttműködve alkotó módon látja el a gyártástervezés, a gyártás, a fejlesztés irányító és ellenőrző feladatait.  Munkája során részt vesz  az új modellek tervezésében, szerkesztésében, a modellezésben, a számítógépes gyártáselőkészítés munkálataiban, valamint a modell elkészítésében.   Ellenőrzi gyártás során felhasznált anyagok, segédanyagok, gépek, berendezések műszaki jellemzőit, gondoskodik a folyamatos termeléshez szükséges anyag, segédanyag, gép- és szerszámellátásról.

 

 • Kirakattervező/dekoratőr

kirakattervező/dekoratőr üzletkirakatokhoz, kiállításokhoz grafikák, berendezések dekorációk tervezését, készítését vagy készíttetését végzi. Feladata a termékek vonzó megjelenítése, hogy azok felkeltsék az érdeklődést, vásárlásra ösztönözzenek. Munkájának célja, hogy az eladási eredményeket növelje figyelemfelkeltő, esztétikus installációk megalkotásával.

 

 • Grafikus

grafikus tervezőstúdiókban, reklámügynökségeknél, könyv– és lapkiadóknál vagy saját vállalkozásban végzi szakmai tevékenységét. A grafikai tervezési folyamatban különböző szakirányú tevékenységeket és kisebb önálló tervezési munkákat lát el. Számítógépes perifériákat, adatállományokat és szoftvereket kezel, szöveget és képeket digitalizál, méretez, módosít, feldolgoz.

Szöveg és képfeldolgozást végez, művészi színvonalon integrálja a kiadvány tartalmi és formai elemeit. Kiadványokat tervez és kivitelez, nyomtatásra előkészít, a gyártási technológiák és a megrendelő igényeinek összehangolásával.

 

 • ICT specialista

Az ICT specialista biztosítja a vállalati informatikai hálózati eszközök, szerverek és munkaállomások, informatikai alkalmazások összehangolt működését és folyamatos frissítését. Infokommunikációs hálózatok kialakítását és működtetését végzi. Együttműködik a rendszerszervezőkkel, szoftverfejlesztőkkel. Feladatai közé tartozik a munkaállomások operációs rendszerének telepítése és karbantartása, hálózatok tervezése, kialakítása és felügyelete, valamint az internetes szolgáltatások telepítése és karbantartása.  Elvégzi az informatikai biztonsági eszközök, tűzfalak és vírusvédelmi szoftverek telepítése és konfigurálását.

 

 • Web fejlesztő

Webfejlesztő előkészíti a web alkalmazás fejlesztését, megtervezi és fejleszti az alkalmazást. Kiválasztja a tervezett fejlesztéshez szükséges internet, intranet technológiát. Meghatározza az internetes alkalmazások előállításához szükséges kliens oldali és szerver oldali fejlesztő eszközök, objektumorientált rendszerek paramétereit és szolgáltatásait.

Elemzi a felhasználói követelményeket, megfogalmazza a fejlesztési célkitűzést. Megtervezi az internetes alkalmazás felhasználói felületét. A funkcionális egységeket valamely algoritmus leíró eszközzel megtervezi. Kialakítja a működéshez szükséges környezetet, telepíti és beüzemeli az alkalmazást. Koordinálja a tesztüzemeltetést, tesztelési dokumentációt készít. Részt vesz a rendszer bevezetésében, betanításában.

 

 • Mechatronika

mechatronikai szakember olyan gépeket tervez, üzemeltet és irányít, melyek elektromos vezérléssel vagy szabályozással rendelkeznek és számítógép felügyeli a működésüket. A mai világban a korszerű berendezések mindegyike rendelkezik ilyen tulajdonsággal.

A mechatronika az egyik legújabb tudomány- és szakterület. Kialakulása döntően az 1980-as évekre tehető. Alapvetően három szakterülettel: a gépészettel, az elektromossággal és az információval foglalkozó szakterületek integrációjából alakult ki. A versenyzők mind a három szakterületen kell, hogy jártassággal bírjanak.. Ezen szakmai részek kiterjednek a mechatronikai gépépítésre, méréstechnikára, szabályozástechnikára, PLC programozásra, ethernet hálózat építésre, robotprogramozásra.

 

 • CNC esztergályos

CNC esztergályos feladata acélból, öntvényből, színesfémből és nemfémes anyagokból különféle összetett geometriai kialakítású, öntött, hegesztett vagy előmunkált, többnyire gépiparban gyártott termékek alkatrészeinek, részegységeinek CNC megmunkáló gépeken történő elkészítése (gyártása) előírt pontossággal műszaki rajz, műhelyrajz alapján.

 

 • Gépészeti tervezés (CAD)

A számítógépek egyik felhasználási területe a CAD (Computer Aided Design), azaz a számítógéppel segített tervezés, egyszerűbben a számítógépes tervezés. A CAD voltaképpen gyűjtőfogalom, amely magában foglalja a gépészeti, építészeti stb. tervezést, a modellezéssel kapcsolatos különféle számítási eljárásokat (pl. végeselem), illetve a tervezés határterületeit (költségvetés-készítés, háromdimenziós modellezés, fotorealisztikus megjelenítés). A gépészeti tervező szoftver segít a tervek grafikus elkészítésében, dokumentáció készítésében, a tervelemzésben, lehetőséget ad számítógépes modellezésre.

 

 • Hegesztő

hegesztő különböző fémekből, rendszerint acélból készült szerkezeti elemek, járművek, hidak, daruk, csővezetékek, és más fémszerkezetek alkatrészeinek az összekötését, javítását végzi különféle hegesztési eljárásokkal. Fémeket oldhatatlan kötéssel egymáshoz rögzít, vagy szétválaszt. Vasból, acélból és egyéb fémekből készült gépalkatrészeket, lemezeket egymáshoz hegeszt gázhegesztéssel, vagy ívhegesztéssel.  Hegesztéssel nem csak fémes anyagok, hanem műanyagok, kompozit anyagok és akár textíliák társítása is tökéletesen elvégezhető.A hegesztés nagy szakértelmet és precizitást igényel. Ahhoz, hogy valaki jó szakember legyen elengedhetetlen a pontosság, kiváló koncentrációs készség és jó kézügyesség. Ahhoz, hogy valaki jó szakember legyen elengedhetetlen a pontosság, kiváló koncentrációs készség és jó kézügyesség.

 

 • Elektrotechnikus

Az elektrotechnikus alapvető feladata a szervezet gyengeáramú berendezéseinek és kapcsolódó villamos hálózatának üzemeltetése, a rendszerek dokumentált nyomon követése Feladata az alkalmazott irányítás, és vezérléstechnikai installáció kezelése, összeállítása, üzemeltetése. Átlátja az alkalmazott gyengeáramú villamos berendezések jellemzőit, szükség esetén beavatkozik, hibafeltárást, hibakeresést végez. Képes az egyszerűbb gyengeáramú áramkörök tervezésére, ezek szimulációjára. Tisztában van a felhasználói programokkal, illetve azok alkalmazásával. Ismeri és alkalmazza a méréstechnikai elveket és eszközöket. Ismeri és alkalmazza a villamos biztonságtechnikai előírásokat. Alapvető gépészeti ismeretei révén együttműködik e szakterület munkatársaival. Önállóan vagy mérnöki irányítással elektronikus berendezések tervezésével, gyártásával, összeszerelésével, építésével, üzemeltetésével, karbantartásával és javításával összefüggő műszaki jellegű, egyéb kisegítő feladatokat végez.

 

 • Ipari vezérlés

Az ipari vezérlés feladata az elektromos vezérlésekkel kapcsolatos felújítások, karbantartások és hibaelhárítások elvégzése, ipari, technológiai folyamatok berendezéseinek automatizálása. A szakember a gépek, berendezések, és műszerek biztonságos üzemeltetésének megszervezésében, hibafeltárásban vesz részt. Ellenőrzi a technológiai fegyelem betartását, az üzemeltetést, gyártást, javítást és a rendszeres karbantartást. Feladata továbbá az automatizált berendezések kezelése, próbaüzemeltetése, hibafeltárása.

 

 • Mobil robotika

mobil robotika egy gyorsan fejlődő, megoldás központú iparág. A mobil robotika fontos része az gazdaságnak, változatos területeken jelenik meg az eredményeinek az alkalmazása, mint például a gyártás, mezőgazdaság, űrkutatás, bányászat, gyógyászat.  A robottechnikával foglalkozó mérnök irodában, termelő üzemben vagy laboratóriumban dolgozik, új alkalmazásokat tervez, fejleszt ki és kísérleteket végez, hogy kiterjessze a robotokban rejlő lehetőségeket. A mérnök fontos feladata, hogy egy üzletág vagy iparág konkrét problémájára robotokkal megoldható megoldást találjon. Például a gyártásban valószínűleg több robotra lesz szükség a feladatok automatizálásához. Mobil robotokra olyan területek felfedezésre is igény lehet, amelyek megközelíthetetlenek, vagy veszélyesek az emberek számára.

 

 • Kőfaragó

kőfaragó szakember természetes vagy műkőből felépíti, burkolja vagy díszíti az épületek lábazatát, falszerkezetét, pilléreit, homlokzatát, gipszből díszítőelemeket (pl. vázák, sírkövek, emlékművek, stb.) állít elő. Különféle kőzetekből lábazatokat, párkányokat, lépcsőket, oszlopokat, pilléreket, kerítésfalakat, szegélyköveket, padlóburkolatokat, emlékműveket, sírköveket, vázákat és egyéb termékeket készít.

 

 • Hidegburkoló

hidegburkoló az épületek, építmények kültéri és beltéri hidegburkolatait, díszítő burkolatait készíti, azokat javítja, felújítja és bontja. Homlokzat-, lábazat burkolatokat és térburkolatokat készít és javít. Elbontja a sérült, hibás vagy cserélendő burkolatokat. Épületek külső homlokzatát és belső falfelületeit, valamint talaját hideg (pl. csempe, mozaik) ill. meleg (parketta, szőnyegpadló, műanyagpadló) tapintású burkoló anyaggal vonja be, javítja. Díszítő burkolatot készít egyedi igény szerint különleges anyagokból vagy hagyományos anyagok sajátos felhasználásával.

 

 • Víz és gázszerelő

víz és gázszerelő épületgépészeti csőhálózatokat, vezetékeket szerel, javít, karbantart. Építi, összeállítja és összeszereli, valamint javítja és karbantartja a folyadékok, légnemű anyagok, valamint apróra zúzott szilárd anyagok szállítására szolgáló csővezetékeket, vezetékhálózatokat és az ezeket kiszolgáló berendezéseket. Megépíti a távhővezetékeket, kialakítja a létesítmények belső fűtési rendszereit, csatlakoztatja a távfűtési rendszerhez, valamint karbantartja és javítja őket. Kiépíti a gázvezetékeket, beköti az ezekhez tartozó berendezéseket és készülékeket, üzembe helyezi, beszabályozza, elvégzi a karbantartásukat és javításukat.

 

 • Hűtő és légtechnikai szerelő

hűtő és légtechnikai szerelő hűtő- és légtechnikai csőhálózatokat, vezetékeket épít ki, szerel, javít és tart karban. Hőszivattyú rendszereket, klímaberendezéseket üzemel be, karbantart és javít. Csővezetéket épít ki, ellenőrizni a csőkötések tömörségét, hő- és korrózióvédő szigetelést készít és telepít, alkalmazza a készülékek szerelési beépítési előírásait.

 

 • Villanyszerelő

villanyszerelő épületek villamos berendezésének kialakítását, villamos készülékek kezelésének betanítását, javítását, karbantartását végzi.

Az ipari villamos berendezés szerelése során kapcsoló berendezést, elosztó berendezést köt be, szerel, ipari energia elosztó vezeték- és kiskábel hálózatot épít, szerel. Vezérlő- és szabályozókészüléket, berendezést szerel, ipari villamos berendezést, készüléket javít, karbantart, kezelését betanítja. A villamos gép és berendezés szerelése során egyen- és váltakozó áramú forgógépet, transzformátort telepít, működtet, villamos gépet üzemeltet, karbantart, készüléket javít, karbantart, kezelését betanítja.

 

 • Kőműves

kőműves épületeket falaz és vakol, elhelyezi a nyílászárókat, kialakítja a homlokzatot és a belső tereket, boltíveket, oszlopokat, valamint kéményeket épít. Elvégzi a felújítási és bontási munkákat. Esetenként egyszerűbb burkoló, állványozó, betonozó és szigetelő munkákat is végez. Többnyire szabadban, gyakran változó munkahelyen tevékenykedik. A munkaidő változatos, az időjárás és a határidő függvénye is. Általában kéziszerszámokkal dolgozik (pl. kőműveskalapács, nyeles habarcskeverő), de a munka megkönnyítésére használ gépeket is (pl. habarcskeverő, vakolópisztoly, habarcsszivattyú).

 

 • Szárazépítő

szárazépítő feladata, hogy a teherhordó szerkezetek által körülhatárolt teret a szerelt szerkezetekkel kisebbekre (szobákra, termekre) ossza, azaz belső falakat, előtétfalakat, falburkolatokat építsen, elkészítse az álmennyezetet, az álpadlót, szükség esetén a szárazvakolatot. A szárazépítés során előre gyártott építőelemekből „száraz” technológiával, azaz víz felhasználása nélkül, mechanikus kapcsolatokkal készítenek épületszerkezeteket. A szárazépítés olyan építési módszer, amelyben a kivitelezés helyszínére szállított elemekből szerelik össze az épületszerkezeteket. Az építéshez víz vagy egyéb folyékony adalékanyag nem szükséges, kivételt képez ez alól a fugák, hézagok kitöltése.

 

 • Festő, mázoló, tapétázó

festő, mázoló, tapétázó feladata az épületek, lakóterek külső és belső felületi, felületképzési munkáinak elvégzése (festés, mázolás, tapétázás). Szakszerű felületdiagnosztika, felület előkészítése – előkezelése, festés, mázolás, díszítés, tapétázás, vékonyvakolat felhordása, felújítási munkák végzése tartozik bele. Kézi és gépi festési technológiák alkalmazásával dolgozik.

 

 • Épületasztalos

Az épületasztalos elkészíti, beépíti és javítja az épületek faalapanyagú szerkezeteit: ajtókat, ablakokat, zsalukat, lambériákat, küszöböket, falépcsőket, redőnyöket, beépített bútorokat, valamint faházakat szerel össze. Szinte valamennyi olyan faipari termékeket képes előállítani, ami egy átlagos építményben előfordulhat Gépi vagy kézi eszközökkel megmunkálja (fűrészeli, gyalulja, esztergálja, fúrja, csiszolja) a faanyagot, majd a szerkezeteket ragasztással, vasalással, szegezéssel rögzíti. A felületet csiszolja, majd lefesti, helyszíni szerelést végez: beépíti a nyílászáró szerkezeteket, szekrényeket, zsalugátereket, tartóoszlopokat, lépcsőket. Különböző egyéb belső asztalosmunkákat, falborítást, karbantartást végez.

 

 • Bútorasztalos

bútorasztalos fő feladatköre a faipari termékek készítése, szerelése, karbantartása, javítása és felújítása. Különböző rendeltetésű és szerkezetű bútorok, nyílászárók és belsőépítészeti munkák elkészítését végzi. Tevékenységi köre a termék előállításához szükséges eszközök és anyagok beszerzésén át a gyártási műveletek, kapcsolódó adminisztrációk, valamint a befejező feladatok elvégzéséig terjed.

 

 • Bádogos

bádogos finomlemezekből épület felszerelési tárgyakat és épületbádogos szerkezeteket (csapadékvíz levezető csatornát, kupolát, párkányt, tornyot) készít. Az épületeket bádoggal fedi, és elvégzi az épületbádogos szerkezetek felszerelését és javítását. A bádogos feladata a kivitelezés mellett az ügyfél tájékoztatására szolgáló első vázlat kidolgozása, az anyagbeszerzés lebonyolítása és a konkrét terv megrajzolása is.

 

 • Melegburkoló

melegburkoló feladata padlóburkolatok, lépcsők és pihenők felületeinek burkolása, falszegélyek készítése, fektetése, állagának megőrzése és ápolása lakásokban, irodákban, termekben, csarnokokban.

Feladatkörébe tartozik még a parkettán fellelhető hibák kijavítása, illetve régebben lefektetett burkolatok bontása.

Elasztikus és textil padlóburkolatokat (pl.: linóleum, műanyag, gumiburkolatok és padlószőnyegek) fektet le, falburkolást és tapétázást is végez műanyag és papíranyagokkal. Egy speciális területet képez a parkettapadlók restaurálása, mely során egyes parkettarészeket cserélnek, illetve egészítenek ki a parkettafelület méreteinek és színének megtartásával.

 

 • Kertépítő

kertépítő feladata az épülő zöldfelületek terv szerinti kivitelezése, a meglévők fenntartása és felújítása Kertek növényzetét és azok elhelyezkedését tervezi és valósítja meg: a talaj előkészítése után elvégzi a fák, bokrok, cserjék és virágok beültetését. Kertberendezési tárgyakat, létesítményeket helyez el, tart fent, kerti szerkezeteket készít. Gyepesítési, parkfenntartási munkát végez. Alapvető geodéziai számításokat és feladatokat, tereprendezési munkát végez.

 

 • Autószerelő

Az autószerelő a közúti járművek valamennyi gépészeti és elektronikusan irányított egységére vonatkozó műszaki állapotvizsgálati, hibafeltárási és hibaelhárítási, valamint javítási és beállítási műveleteket hajt végre. Tevékenysége során azonosítja a járművet, annak főegységeit és szemrevételezéssel, illetve műszeres méréssel hibafeltárást, műszaki állapotvizsgálatot végez. Megtervezi a munkafolyamatot és közreműködik az árajánlat készítésénél. Javítás esetén azonosítja és kiválasztja a szükséges alkatrészeket, megtervezi a technológiát, elvégzi a szerelési műveleteket, majd méréssel, próbával ellenőrzi. Az autószerelő a közúti járművön környezetvédelmi és közlekedésbiztonsági ellenőrző mérést hajt végre, a szükséges javítási és bizonylatolási dokumentációt kiállítja.

 

 • Mezőgazdasági gépszerelő

mezőgazdasági gépszerelő feladata a mezőgazdaságban alkalmazott erő- és munkagépek, önjáró betakarítógépek, mezőgazdasági rakodógépek előkészítése üzemeltetésre, beállítása, az agrotechnikai követelményeknek megfelelő üzemeltetése. Karbantartja, üzemelteti a mezőgazdasági erő- és munkagépeket, gépészeti berendezéseket, elhárítja az üzemzavarait, közreműködik a nagyjavításukban.

 

 • Tehergépkocsi szerelő

tehergépkocsi szerelő gépjárművek, motorok gépészeti egységeire (pl.: motor, erőátviteli rendszer, futómű) vonatkozóan a műszaki állapotvizsgálatot, diagnosztizálást, hibafeltárás után javítást, karbantartást, beállítási és felújítási műveleteket végez. Felkészíti a járművet a műszaki vizsgára, környezetvédelmi ellenőrző vizsgálatra, illetve téli használatra (pl. fagyálló-mérés). Javítja a járművek szerkezeti egységeit, szükség szerint kicseréli a meghibásodott alkatrészeket, felújítja a jármű részegységeit. Gépjármű eredetiségvizsgálatot és környezetvédelmi felülvizsgálatot végez.

 

 • Fodrász

fodrász a vendégek haját mossa, vágja, szárítja, egyenesíti vagy hullámosítja volumnövelést végez. Hajszín változtatási eljárásokat: hajszíntelenítést, színezést, festést, melírozást végez.

Arcszőrzetet igazít, borotvál, szakállt- és bajuszt nyír. Hajpótrészeket, parókákat készít, helyez fel szakszerűen. Feladatai közé tartozik a frizurával, hajszínnel, haj és fejbőrápolással, fodrásztermékekkel kapcsolatos tanácsadás.

 

 • Szépségápoló

szépségápoló versenyszám a hazai szakmák közül több szolgáltató területet ölel fel. Ide tartozik a kozmetikus, kézápoló, műkörömépítő, lábápoló, sminkes és a speciális testkezelő/masszőr. A szépségápoló szakember az egészséges bőr szépítésével, ápolásával foglalkozik. Alap bőrtípusokat kezel, speciális kezelésekkel koptatja a bőrfelületet, masszírozza az arcot és a testet, elektokozmetikai módszerekkel hatóanyagot juttat a bőr felszínes és mélyebb rétegeibe, komedót tisztít a megfelelő előkészítéssel és utóápolással, szempillát és szemöldököt fest, korrigál, ideiglenes szőrtelenítési módszereket alkalmaz, SPA és kötőszöveti, alakformáló, valamint cellulit megszüntetésére irányuló testmasszázst végez. A kozmetikai műveletek mellett versenysminket készít. Tevékenysége kiterjed a manikűr és pedikűr, illetve körömépítési és díszítési műveletekre is.

 

 • Szakács

szakács feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben. A rendelkezésére álló nyersanyagokból félkész és kész termékekből, a napszaknak és az alkalomnak megfelelő ételt készít, napi és alkalmi étrendet, étlapot, időszakos ajánlatokat állít össze. Különleges (pl. diétás, vegetáriánus igények kielégítésére alkalmas ételeket készít. Recepteket alkot új ételek előállításához.

 

 • Pincér

pincér a különböző vendéglátó tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben értékesítési és szolgáltatási feladatokat lát el. A vendégek által igényelt, illetve az ajánlott termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a tőle elvárható legmagasabb szakmai színvonalon biztosítja, az udvarias és szakszerű felszolgálás előírásai szerint. A felszolgálandó ételek és italok minőségét, mennyiségét, hőmérsékletét, összetételét, az allergizáló anyagokat figyelemmel kíséri. Nyilvántartja az árukészlet alakulását, részt vesz az áru szakszerű minőségi és mennyiségi átvételében, előírásoknak megfelelő tárolásában és dokumentálásában.

 

 • Ápoló

Az ápoló ápolja és gondozza a kórházak, klinikák, szanatóriumok és egyéb egészségügyi, ill. gondozási feladatot ellátó állami, önkormányzati vagy magán intézmények különböző osztályain gyógykezelt betegeket. A vizsgálatoknál, kezeléseknél segít az orvosnak. Egyszerűbb vizsgálatokat, kezeléseket végez (pl. hőmérsékletet és vérnyomást mér, pulzust számol, beöntést ad, hólyagkatéterezést végez, és összeállítja az infúziót). Gondoskodik a vizsgálati anyagok, vér, különböző váladékok levételéről, laboratóriumba küldéséről és a vizsgálati eredmények regisztrálásáról. A betegek állapotáról nyilvántartást vezet. Mosdatja és eteti a betegeket, kicseréli az ágyneműket, és ágyaz. Rendszeresen együtt kell működnie az orvosokkal, a betegek hozzátartozóival vagy a szociális gondozó hálózattal.

 

 • Szállodai recepciós

szállodai recepciós szállodákban vezeti a vendégekről a nyilvántartást, felveszi a szobarendeléseket, kijelöli a szobákat, és gondoskodik a vendégek kényelméről és ellátásáról. Nyilvántartásba veszi a vendégeket, és átadja neki a kulcsokat. Levélben, telefonon vagy szóban válaszol a vendégek kérdéseire, átveszi és nyilvántartásba veszi a helyfoglalási igényeket és az előleget. A vendégek telefonüzeneteit és küldeményeit átveszi és továbbítja. A vendégek kérésére menetjegyet, kulturális eseményekre jegyeket, valamint taxit rendel. Kérésre ébreszti a vendégeket. Kifizetteti a vendégekkel a számlát, kezeli a széfet, és valutát vált.

 

 

euroskills-budapest-2018

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s