Szakmák versenye Budapesten

Idén szeptemberben, Budapesten rendezték meg a fiatal szakemberek Európa- bajnokságát, a Euroskills 2018 rendezvényt. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) különösen fontos szerepet vállal a szakmák népszerűsítésében és képzésében így külön megtiszteltetés volt, hogy a Euroskills történetének első közép- európai régióban megtartott rendezvénynek Budapest adhatott otthont.

A Euroskills Budapest 2018 eseményén 525 versenyző 28 Európai tagországból, 15 vendégversenyző 4 nem Euroskills tagországból mérethette meg magát 37 versenyszakmában, 2 demonstrációs szakmában és 8 prezentációs szakmában.

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kiemelkedő szerepet vállalt a rendezvény sikeres megvalósulásában is : a magyar csapat vezetője például az MKIK egyik alelnöke volt, a kamara támogatja a versenyzők felkészülését és utazását a külföldi versenyekre, valamint a kamara szervezte meg azt is, hogy több ezer magyar diák tudjon eljönni megnézni a versenyt, ismerkedni a szakmákkal.

A szakmai versenyen túl a látogatók megtekinthették a Euroskills 10 kiállítást is, amely a korábbi események élményeit mutatta be tárgyakon, képeken, filmeken egyaránt. A tárlat célja, hogy az idelátogatók megismerhessék a verseny komplexitását, sokszínűségét valamint hirdesse a szakképzés örökérvényű elismerését.

Az eseményre több mint 70.000 látogató érkezett.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s