Euroskills 2018 a versenyzők szemével

Az idei Euroskills2018 rendezvényen több magyar versenyző is megmérettette magát.

Most két magyar versenyzőt Simon Krisztiánt, Nagy Ádám Jánost kérdeztünk meg arról, hogy milyen élményekkel gazdagodtak a felkészülés valamint a verseny során.

A szeptember végén Budapesten megrendezett Euroskills2018 versenyen 28 Európai tagországból összesen 535 versenyző érkezett.

Milyen volt számotokra az idei Eursokills2018?

Ádám: Hatalmas élmény volt a verseny és a felkészülés is. A verseny a bátorságomat, hitemet, képességeimet nagyon próbára tette. Hálás vagyok, hogy részt vehettem a versenyen, és hogy ilyen jól sikerült!

Krisztián: Hatalmas élmény volt a verseny, egész végig pörögtem. Nagyon jól meg volt szervezve, minden meg volt, minden a helyén volt. Nagyon jól éreztem magam.

 

Milyen érzés volt hazai környezetben versenyezni?

Ádám: Örülök neki, hogy itthon volt megrendezve a verseny, végig otthon éreztem magam. A Hungexpón már korábban is versenyeztem 2014-ben a szakma kiváló tanulója versenyen vettem részt, szóval ismerős volt a környezet:) A hazai közönség is nagyon jó volt, sok barátom, ismerősöm is eljött a versenyre.

Krisztián: Valamilyen szinten biztonságérzetet nyújtott nekem, hogy nem egy vadidegen országban kell versenyezni, ahol nem ismerek semmit. Ellenben sokan bekiabáltak, amit értettem és, még ha csak egy pillanatra is de elvonták a figyelmem. Összességében jó volt itthon versenyezni.

 

Mik a további terveitek? Mit fogtok most csinálni?

Ádám: Tervem, hogy saját céget alapítok, amiben egyedi bútorokat szeretnék készíteni. Emellett a következő versenyzők felkészítésében, és a fiatalok pályaválasztásában is részt szeretnék venni. Már több általános iskolában voltam pályaorientációs napot tartani, ami szuper volt, a gyerekeket nagyon érdekli a szakma!

Krisztián: Megmérettetem magam a 2019-ben Kazanyban megrendezésre kerülő Worldskillsen. Erre a felkészülés csak jövőre kezdődik, addig dolgozom a munkahelyemen. A verseny után szeretnék a Soproni Egyetem Faipari mérnöki karán továbbtanulni.

 

Mi az amit tanultatok ezalatt a felkészülési idő alatt valamint a verseny alatt?

Ádám: A Jézussal való kapcsolatom sokat erősödött a felkészülés, és a verseny alatt. Megtanultam, hogy hogyan bízzak be, és az aggódást, félelmeket hogyan tegyem le elé. Így a versenyen teljes bizalommal, elhivatottsággal tudtam a munkámat végezni.

 

Krisztián: Nagyon sok új szerszámmal, géppel megismerkedtem. Tanultam rengeteg új technikát, fogást, szakmai trükköket. Megtanultam nyomás alatt dolgozni. Fejlődött a munkám időben és minőségben is.

 

Mit üzennétek a most szakmát választóknak?

Ádám: A fiataloknak azt üzenem, hogy a pályaválasztásnál hagyatkozzatok a szívetekre.
Nézzetek előre, hogy mi az a szakma, amiben el tudjátok képzelni magatokat a jövőben, és tartsatok ki az elhatározásotok mellett.
Legyen hitetek, hogy áldást fogtok nyerni abban, amit szívesen csináltok.

Krisztián: Azt üzenem a most szakmát választóknak, hogy szorgalommal, kitartással és alázattal bármit elérhetnek. Merjenek belevágni.

Az eseményről készült videó ITT megtekinthető.

 

Fotó: Simon Krisztián Euroskills versenyen

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s